CONTACT (FOR ENGLISH PRESS HERE!)
Mobil: 0745[756]198
E-mail: ecolipsbuzecatifelate[at]gmail[dot]com
ID Messenger: ecolipsro

joi, 10 februarie 2011

Se rupe informatia din Blog

De astazi va anuntam ca vom desface informatiile in 2 blog-uri, ca sa evitam spam-ul sau alte inconveniente. Astfel, aici va ramane doar continutul in limba romana, in timp ce traducerea va migra (cu tot cu link-urile aferente) pe EcoLips - healthy lips in a natural style (http://ecolips-healthylips.blogspot.com).

miercuri, 9 februarie 2011

EcoLips Baby si EcoLips Aroma

Gata! Doua game de strugurel, cu doua destinatii total diferite, cu doua compozitii care mi-au dat batai de cap (am cautat anumite actriuni terapeutice, de protectie sau ingrijire, materie prima cat mai putin prelucrata, efecte benefice asupra pielii si retete din cele mai diverse). Si pentru ca de astazi pot vorbi despre ele (pana la poze mai e putin), prezentam mai jos primele doua game de strugurel natural marca EcoLips.

  1. EcoLips Baby: unt de Shea, ulei de migdale dulci, ulei de musetel, ceara de albine. Are o consistenta aproape spumoasa, foarte fina si aparent mai grasa. Insa dupa aplicare, puteti sta linistite dragi mamici: este doar un strat protector care are grija de buzele bebelusului vostru. Untul de Shea este brut, nerafinat, extras prin metode traditionale si provine din culturi organice. Despre proprietatile lui, puteti citi AICI. Uleiul de migdale dulci, fin si bun emolient, este ideal pentru bebelusi, pentru pielea lor fina si pentru ingrijirea naturala pe care vrem sa le-o oferim. Puteti sa va masati si sfarcurile inainte de alaptare, usor, pentru a evita acele crapaturi dureroase sau lezarea in timp datorata "molfaielii" pe care piticii ne-o aplica cu atata dorinta. Obtinut printr-un proces de extractie la rece, presa mecanica, uleiul de migdale dulci are niste avantaje deosebite, despre care va invit sa citit AICI mai pe larg (emolient, hranitor, protector, hidratant). Uleiul de musetel este ideal pentru mici zgaibe, crapaturi, uscaciune a buzelor, este delicat si se recomanda de toti medicii pediatri atucni cand apar mici probleme ale pielii nou-nascutului (mai multe detalii despre actiunea uleiului de musetel veti gasi AICI).  Ideal pentru bebelusi, inca din primele zile, ideal pentru mamicile care alapteaza.                                                                                                                                                                      .
  2. EcoLips Aroma: unt de cocos, ulei de masline, ulei de catina, ulei de ricin, ulei de porumb, vitamina E, ceara de albine. Are o consistenta mai dura, confera protectie si suplete buzelor, are efect reparator, vindecator, emolient si de ingrijire, are o usoara culoare portocalie care nu este vizibila la nivelul buzelor, are un parfum complex si lasa in urma o pelicula fina fara a da senzatia neplacuta de gras. Se poate folosi de adulti (domni si doamne) si constituie o excelenta baza pentru machiajul buzelor. Untul de cocos, similar untului de Shea, provine din cultura organica si este brut, nerafinat, obtinut prin metoda presei mecanice. Are un parfum proaspat, irezistibil, este un bun antioxidant (detaliile AICI), antiviral, antifungic si antibacterian, accelereaza vindecarea, ofera protectie si hranire daca vorbim de leziuni sau chiar rani. Uleiul de masline extravirgin (extras prin presare la rece, nerafinat) este hranitor, protector, are proprietati antioxidante si are un continut ridicat de acizi grasi mononesaturati (vom detalia acest tip de ulei, extravirgin, intr-un articol separat ce va fi disponibil de AICI). Uleiul de catina, cel care ofera si nuantarea usor portocalie pentru strugurelul natural EcoLips) este un excelent cicatrizant, antibacterian, incetineste procesul de imbatrinire, bun in caz de arsuri, degeraturi, bun protector impotriva radiatiilor solare (detaliile se vor gasi AICI). Uleiul de ricin, cunoscut si folosit inca din antichitate, are la nivelul pielii actiune tamaduitoare: regenerator celular, antiinflamator, detoxifiant, actiune calmanta si de vindecare pentru rani sau leziuni cu evolutie lenta (mai multe amanunte despre proprietatile uleiului de ricin gasiti AICI). Uleiul nerafinat din porumb, pe langa un parfum irezistibil de floricele si o nuanta galben aproape portocalie, contine un complex foarte caurtat de acizi grasi omega 3 si omega 6, vitamine si microelemente, este o sursa bogata de vitamina E. Cu alte cuvinte, daca vorbim de ingrijirea pielii, uleiul nerafinat din porumb este unul din ingredientele obligatorii pentru a se reda suplete, sanatate si elasticitate pielii (vom scrie mai multe despre acest tip de ulei intr-un articol ce va fi disponibil AICI). Vitamina E are un puternic efect antioxidant care completeaza proprietatile terapeutice ale acestei retete de strugurel natural EcoLips. Excelent in timpul verii ca si balsam de buze cu protectie solara, pe timp de iarna actionand ca bariera protectoare si hranitoare impotriva gerului si vantului.
Ceara de albine provine din stupine avizate ecologic de catre Ecoinspect, se afla in judetul Arad si ofera acea protectie si stabilitate produsului, pe care nici un alt ingredient nu-l poate completa: o usoara duritate si disparitia senzatiei de gras.

marți, 8 februarie 2011

Uleiul de migdale dulci - hidratant si emolient

Des utilizat in retetele cosmetice, mai ales cele destinate hidratarii pielii si parului, uleiul de migdale dulci este prezent in orice produs care pledeaza pentru elasticitate, pentru ameliorarea si preventia vergeturilor, este hranitor si emolient si poate fi folosit pentru orice gen de piele/ten. Fara a folosi uleiuri de sinteza ori grasime animala, uleiurile vegetale se absorb mult mai usor.

Fiind un extrem de bun lubrifiant, uleiul de migdale dulci poate combate pruritul si inflamatia la nivelul pielii, simptome care sunt destul de des intalnite in cazul femeilor insarcinate. Pentru ca este un ulei se recomanda sa fie folosit pe pielea umeda, curatata in prealabil si sa fie masat usor pana intra in piele. De asemenea, se poate folosi foarte bine pentru masajul de la baita al bebelusilor si copiilor mici, lasa pielea elastica si o hraneste in profunzime. Asta ar trebui sa ne asigure si asupra gradului de finete pe care il are acest ulei asupra pielii.

Pentru buze, uleiul presat la rece este un bun ingredient al strugurelului natural EcoLips, deoarece migdalele au o mare putere nutritiva, fiind bogate in vitaminele A, B si E. Si totodata,  prin uleiul de migdale dulci beneficiem si de actiunea lui ca si un factor de protectie impotriva ultravioletelor, netezeste si intinereste pielea redand supletea ei naturala.

luni, 7 februarie 2011

Uleiul de ricin pentru regenerare celulara

Azi detaliem putin proprietatile terapeutice pe care le are un ulei ce se regaseste in strugurelul natural EcoLips: uleiul de ricin (Ricinnus communis) presat la rece. Cunoscut din Antichitate in Egipt, India, China sau Persia, a fost numit de romani "palma lui Christos" ('palm Christi') datorita actiunii sale tamaduitoare.

Este un excelent regenerator celular, fiind cunoscut in uzul extern pentru afectiuni ale pielii, rani sau chiar boli mai grave, care necesita tratament si intretinere indelungata. Este mult folosit pentru par, pentru gene sau sprancene, in cazul caderii parului, insa acelasi efect de imbunatatire a aspectului si ingrijire il are si asupra buzelor. Din acest motiv, multe produse cosmetice si tratamente specializate apeleaza in retete la actiunea binefacatoare a uleiului de ricin.

Este cunoscut si dovedit ca are proprietati antiinflamatoare, de curatare, de detoxifiere si de vindecare, fiind de aceea ideal pentru strugurel in sezonul cald (calmeaza si inlatura arsurile sau leziunile provocate de soare si vant) si de-o potriva in sezonul rece (gerul si lipsa luminii soarelui usuca mult tenul).

In general, pentru scalp si pentru piele face minuni, mai ales cand vorbim de imbatranire, de recapatarea stralucirii si de disparitia ridurilor sau crapaturilor fine, este un bun emolient si reparator. De aceea, strugurelul EcoLips are in compozitie acest pretios ulei, nerafinat, intr-una din retetele destinate adultilor: EcoLips Aroma.

marți, 1 februarie 2011

Untul de Shea - viata si sanatate in stil natural


     'Copacul sacru' sau 'copacul vietii' - Shea, Karite sau Mangifolia se refera de fapt la un singur arbore originar din Africa. Ajunge la maturitate extrem de greu, dupa aproximativ 50 ani, in unele tari fiind specimen protejat de lege; creste in salbaticie, necultivat, motiv pentru care si pretul untului extras este destul de ridicat. Secole la rand, vracii africani au folosit untul de Shea pentru a vindeca boli ale pielii si scalpului iar in timpurile moderne am aflat pe cale stiintifica motivul real al folosirii acestui unt.

     Un continut variat de acizi grasi perfecti pentru piele, dintre care acidul oleic si acidul stearic sunt cei mai importanti. Untul de Shea are un continut ridicat de vitamina A si vitamina E care ajuta la regenerarea celulelor si are efecte anti-imbatranire.

     Cu ajutorul untului de Shea organic, neprocesatstrugurelul EcoLips hidrateaza pielea, o protejeaza prin bariera de contact in fata factorilor poluanti si mentine elasticitatea buzelor, eliminandu-se usor aspectul uscat, "de scoarta". Balm-ul care contine acest unt se poate folosi zilnic pentru copii, ca si baza de machiaj al doamnelor si domnisoarelor, pentru ingrijire, hidtratare si suplete si este ideal si pentru domni, mai ales cand job-ul sau hobby-urile ne tin pe drumuri.

     Untul de Shea are in plus un efect cicatrizant si, folosit zilnic, pielea iritata va fi calmata si protejata; in plus, dupa o sedinta de solar sau la plaja, folosirea unui strugurel natural EcoLips ce contine unt de Shea organic, neprocesat, va atenua senzatiile neplacute, arsurile, va mentine buzele catifelate iar ele nu vor suferi de pe urma actiunii ultravioletelor.